Atlas rostlin - Pilát, Albert: 1903-1974; Ušák, Otto: 1892-1957; Koryntová, Květuše (Státní pedagogické nakladatelství Praha, 1974)
Hlavným cieľom atlasu je poskytnúť čitateľom užitočnú pomôcku pri vyučovaní prírodopisu a na vychádzkach do prírody. Autori sa snažili vybrať najmä nápadné a hojne rozšírené druhy rastlín, s ktorými sa bežne stretávame skoro na každom kroku vo voľnej prírode ale i v záhrade. Dosť podrobne sú spracované odstavce o úžitkovosti jednotlivých rastlín, o ich praktickom význame pre naše hospodárstvo, o ich liečivých účinkoch a pod.
Voľné listy v tvrdom obale - textová časť je brožovaná. Obsahuje výber rastlín ako kapesní atlas rostlin
Keywords: prírodné vedy; botanika; rastliny; fytogeografia; flóra; pomôcky učebné; atlasy rastlín; Pilát, Albert (bol známy český mykológ a botanik, profesor. * 02.11.1903 Česko - 29.05.1974 Bratislava, Slovensko); Ušák, Otto (bol český výtvarník, náš popredný tvorca botanických ilustrácií. * 28.12.1892 Praha, Česko - 03.09.1957 Praha, Česko)