Malá encyklopédia biológie - Betina, Vladimír; kolektív autorov (Obzor, 1975)
Úlohou tejto knihy je sprístupniť čím širšiemu okruhu záujemcov základné poznatky biológie, priblížiť jej pojmový aparát, informovať o základných biologických problémoch, podať stručný pohľad o jednotlivých odvetviach biológie, zároveň však poukázať aj na ich najnovšie výdobytky, napríklad na problematiku ochrany prírody, na psychológiu zvierat, na niektoré biofyzikálne javy a pod.