Atlas našich húb - Dermek, Aurel: 1925-1989; Takáč, Oto; Kiss, Ľudovít (Bratislava Obzor, 1977)
Našej hubárskej verejnosti sa dostáva do rúk atlas, v ktorom je opísaných a zobrazených vyše 320 druhov húb. Atlas sa začína niektorými všeobecnými údajmi o hubách, ktoré sú zhrnuté do niekoľkých krátkych statí. V špeciálnej časti sú vždy na protiľahlej strane obrázka veľmi stručné opisy jednotlivých vyobrazených druhov.
Obsah: Všeobecná časť - Čo sú huby. Život húb. Funkcia húb v prírode a ich význam pre človeka. Zemepisné rozšírenie húb. Rozdelenie húb. Názvy húb. Ako, kedy a kam chodiť na huby. Určovanie húb. Predaj húb na našich trhoch. Pestovanie húb. Zužitkovanie jedlých húb v domácnostiach. Niekoľko predpisov na jedlá z húb. Naše najdôležitejšie jedovaté huby. Stručná morfológia plodníc. Stručný terminologický slovník. Špeciálna časť - Opisy a vyobrazenia. Zoznam farebných obrázkov. Literatúra. Register slovenských, českých a latinských názvov húb.
Keywords: prírodné vedy; botanika; huby; určovanie húb; pestovanie; jedlá z húb; jedlé huby; jedovaté huby; zber; mykológia; príručky hubárske; atlasy obrazové; Dermek, Aurel (bol slovenský mykológ. Zaoberal sa hubárstvom, zbieral, maľoval a písal o hubách, bol hubárskym poradcom. Svoje maľby húb uplatnil aj v publikáciách v zahraničí. Zanechal bohatú hubársku knižnicu a korešpondenciu. * 06.07.1925 Brodské, Slovensko - 1989 Slovensko)