Léčivé houby dříve a nyní - Semerdžieva, Marta: 1928-1994; Veselský, Jaroslav: 1913-1980 (Akademia, 1986)
Publikace popisuje v šesti oddílech jednak stručný úvod do mykologie a následně se zabývá houbami v lidovém lékařství od nejstarších dob až po současnost, použitím hub v homeopatii a alopatii, houbami jako producenty antibiotik a cytostatik a interakcí látek v houbách s léčivy. I když je kniha doplněna řadou barevných fotografií, její použití je především v oblasti lidového léčitelství ľ zajímavosti tam ale objeví i docela obyčejný houbař.