Houby v kuchyních světa - Baier, Jiří: 1937- (Astra, 1981)
Huby - plody lesa a lúk, podivuhodné a zvláštne - sú v českej kuchyni doma už oddávna. Obľúbeným koníčkom pre mnohých pracujúcich sa však stali až v posledných rokoch - a to ako ich hľadanie a zbieranie, tak i ich gastronomická úprava. Autor tejto knihy je chemik a milovník húb. Celý svoj čas venuje chémii, hubám a trochu taktiež kulinárstvu. Preto viac zasvätenejšie, než je zvykom v iných publikáciách, preberá vlastnosti húb, vyhľadáva predpisy na ich úpravu v kuchyniach celého sveta, posudzuje ich a vyberá a prezrádza o hubách rôzne tajomstvá, ktoré sa zatiaľ v našich knihách neobjavili.