Váhy (Libra) - DeLillo, Don: 1936- 1936-; Gráf, Milan; Oswald, Lee Harvey: 1939-1963 (Bratislava Petit Press, 2005)
Hlavnými témami románu sú život Leeho Harveyho Oswalda a udalosti, ktoré viedli k zavraždeniu amerického prezidenta Johna Fitzgeralda Kennedyho. V mimoriadne autenticky pôsobiacom podaní sledujeme Oswaldove kroky od jeho detstva, cez službu v americkej námornej pechote, emigráciu do Sovietskeho zväzu a návrat do USA, až po jeho rolu v atentáte na prezidenta. Zároveň spoznávame postavy z kruhov CIA, proticastrovského hnutia a podsvetia, ktorých spoločným cieľom je dosiahnuť, aby vláda Spojených štátov odstránila komunistický režim na Kube. Pred našimi očami sa rodí plán, ktorého následky otriasli Amerikou a svetom.
Keywords: romány autorské; spoločenské romány; politické romány; DeLillo, Don (americký spisovateľ. Vo svojich románoch nezameniteľným štýlom podrobne zachytáva rôzne, mnohokrát kontrastné pohľady na život v modernej dobe. * 20.11.1936 Bronx, New York, USA -); 20. stor; próza; americká literatúra - texty; Oswald, Lee Harvey (bol podľa vyšetrovania štyroch vládnych agentúr Spojených štátov amerických páchateľom atentátu na prezidenta Johna Fitzgeralda Kennedyho. Atentát bol spáchaný dňa 22.11.1963 v meste Dallas, štáte Texas. * 18.10.1939 New Orleans, Louisiana, USA - 24.11.1963 Dallas, Texas, USA); Kennedy, John Fitzgerald (bol americký politik a štátnik. Od roku 1961 bol 35. prezident Spojených štátov, v roku 1963 bol zavraždený, ako štvrtý americký prezident v histórii. * 29.05.1917 Brookline, Massachusetts, USA - 22.11.1963 Dallas, Texas, USA)