Slepačia polievka pre dušu. Odkazy z neba: 101 zázračných príbehov o svedectvách z neznáma, úžasných prepojeniach a láske, ktorá neumiera (Chicken Soup for the Soul: Messages from Heaven) - Canfield, Jack: 1944-; Hansen, Mark Victor: 1948-; Newmark, Amy; Zidor, Michal; Kantorová-Báliková, Jana: 1951-, pozri aj Báliková, Jana (Eastone Books Bratislava, 2012)
Keď naši blízki opustia tento svet, naše spojenie s nimi sa nekončí. Smrť odníma ich fyzickú prítomnosť ale nie ich ducha, preto sa nezriedka stáva, že cítime ich blízkosť aj potom, čo odídu. Keď sa stíšime a upokojíme, dokážeme vidieť znamenia a prijať ich správy, ktoré nám niektorí z nich môžu chcieť zanechať. My ich nazývame "náhody" a "zázraky" a oni "odkazy". Niekedy sa tak stane v snoch či videniach, inokedy prostredníctvom nápadov, myšlienok či vnuknutí.
Príbehy v tejto knihe zahŕňajú rôzne formy odkazov tých, čo nás opustili. Niektoré majú náboženský podtext, iné svetský, mnohé sú prekvapujúce a dojímavé či vtipné, ale všetky nás udivia a obohatia o poznanie, že prepojenia na báze lásky nikdy neumierajú.
Výber z obsahu: Do neba a späť. Zázračné prepojenia. Svedectvá z neznáma. Sny a predtuchy. Povedal mi to anjel. Láska, ktorá neumiera. Povedať zbohom. Zoslané nebesami. Poslovia a anjeli. Vyslyšané modlitby. O načích prispievateľoch. O autoroch knihy. Poďakovanie. O Slepačej polievke pre dušu.
Keywords: príbehy autorské; spoločenské príbehy; náboženské príbehy; odkazy mŕtvych; stretnutia s anjelmi; anjeli; príbehy zo života; Canfield, Jack (americký motivačný rečník a spisovateľ. Je najviac známy ako spolutvorca série kníh Slepačia polievky pre dušu, ktoré v súčasnej dobe má takmer 200 titulov a 112 miliónov výtlačkov a v preklade vo viac ako 40 jazykoch. * 19.08.1944 Fort Worth, Texas, Spojené štáty americké -); Hansen, Mark Victor (americký inšpirujúci a motivačný rečník, tréner, zakladateľ a autor knižnej série - Kuracia polievka pre dušu. * 08.01.1948 Waukegan, Illinois, USA -); Kantorová-Báliková, Jana (slovenská redaktorka, spisovateľka, poétka a prekladateľka. * 09.06.1951 Bratislava, Slovensko -); skutočné príbehy; psychológia osobnosti; próza; americká literatúra - texty; motivačná literatúra