Boh múch : (Lord of Flies) - Golding, William Gerald: 1911-1993 1911-1993 (Svetová knižnica SME, 2004)
Haváriu lietadla na neobývanom ostrove prežila iba skupina chlapcov, ktorí čakajú na pláži na svoju záchranu. Dobrodružstvo, ktoré by chcel zažiť asi každý chlapec sa s nocou mení na hodiny plné strachu a strašidelných predstáv.