Boh múch (Lord of Flies) - Golding, William Gerald: 1911-1993 1911-1993; Kot, Jozef: 1936- 1936- (Bratislava Petit Press, 2004)
Haváriu lietadla na neobývanom ostrove prežila iba skupina chlapcov, ktorí čakajú na pláži na svoju záchranu. Dobrodružstvo, ktoré by chcel zažiť asi každý chlapec sa s nocou mení na hodiny plné strachu a strašidelných predstáv.
Keywords: romány autorské; realistické romány; dobrodružné romány; Golding, William Gerald (bol anglický spisovateľ a básnik, nositeľ Nobelovej ceny za literatúru z roku 1983. * 19.09.1911 Newquay, Spojené kráľovstvo - 19.06.1993 Perranarworthal, Spojené kráľovstvo); letecké prostredie; próza; anglická literatúra - texty