Mýty a legendy: Stvorenie sveta : (La création du monde: Mythes et légendes) - Ragache, Claude-Catherine; Laverdet, Marcel (Gemini, 1992)
Fantáziu človeka odpradávna vzrušujú tajomní bohovia, zázračné bytosti a ľudskí hrdinovia. Táto kniha nám pootvorí okienko k tajomstvám, ktoré si ľudstvo uchováva vo svojej pamäti. Priblíži nám predstavy ľudí z rôznych končín našej planéty o boji božstiev proti počiatočnému chaosu, o postupnom usporiadaní sveta, o zrodení Zeme, Slnka, človeka a živočíchov. Publikácia je určená nielen mládeži, ale aj dospelým, ktorí si chcú nenáročnou a pútavou formou objasniť alebo znova oživiť rozličné mýty a legendy. Kniha ich súčasne konfrontuje s historickou faktografiou.