Mýty a legendy: Vlky. Draky. Bájne zvieratá : (Mythes et légendes: Les loups. Les dragons. Les animaux fantastiques) - Ragache, Claude-Catherine; Ragache, Gilles: 1946- (Gemini, 1991)
Od počiatkov sveta fantáziu ľudstva vzrušzjú tajomní bohovia, zázračné bytosti a ľudskí hrdinovia. V mnohých bájach a mýtoch sveta sa však často stretávame s rozličnými zvieratami- skutočnými i nadprirodzenými, ako sú napríklad vlky, draky a bájne zvieratá, o ktorých ľudia verili, že im pomáhajú, alebo naopak, škodia. Kniha je určená nielen mládeži, ale aj dospelým, ktorí si chcú nenáročnou a pútavou formou objasniť alebo znovu oživiť rozličné mýty a legendy, ktoré kniha konfrontuje s historickou faktografiou.