Mýty a legendy: Vlky. Draky. Bájne zvieratá (Mythes et légendes: Les loups. Les dragons. Les animaux fantastiques) - Ragache, Claude-Catherine; Ragache, Gilles: 1946-; Halvoník, Alexander: 1945-; Laverdet, Marcel; Phillipps, Francis; Musil, Bruno (Bratislava Gemini, 1991)
Od počiatkov sveta fantáziu ľudstva vzrušzjú tajomní bohovia, zázračné bytosti a ľudskí hrdinovia. V mnohých bájach a mýtoch sveta sa však často stretávame s rozličnými zvieratami- skutočnými i nadprirodzenými, ako sú napríklad vlky, draky a bájne zvieratá, o ktorých ľudia verili, že im pomáhajú, alebo naopak, škodia. Kniha je určená nielen mládeži, ale aj dospelým, ktorí si chcú nenáročnou a pútavou formou objasniť alebo znovu oživiť rozličné mýty a legendy, ktoré kniha konfrontuje s historickou faktografiou.
Pre čitateľov od 12 rokov.
Keywords: dejiny staroveké; mytológie; mýty; legendy; vlky; draky; zvieratá; povesti; pradávne príbehy; historické príbehy; Halvoník, Alexander (slovenský spisovateľ, prekladateľ, literárny kritik, redaktor, od r. 1997 je riaditeľov Spolku slovenský spisovateľov. * 22.03.1945 v Novej Bystrici, Slovensko -); próza; francúzska literatúra - texty