Čistiny v nebi: Výber z poézie a prózy - Jammes, Francis: 1868-1938 1868-1938 (Preklady Karola Strmeňa, 1999)
Výber z poézie tohto nám málo známeho francúzskeho básnika dopĺňa lyrická novela Anízka. Tento básnik prírody a viery žil a tvoril na prelome tohto storočia. Na Slovensku ho nebolo možné, ako náboženského básnika, vydať. Nádherné a zrozumiteľné básne sú pre vnímavého čitateľa pohladením duše.