Stokvetá rieka: Výber z poézie - Tu Fu: 712-770 712-770; Strmeň, Karol: 1921-1994; 1921-1994 Čarnogurská, Marina; Zhang, Paolo: 1967- (Bratislava Petrus, 1998)
"V čínskej poézii je tento básnik terminus ad quem - v ňom vrcholí mnohostranný vývoj, ktorým prešla čínska lyrika od ôsmeho storočia pred Kr., a súčasne terminus a quo - nový začiatok a vzor, ktorý ovplyvňuje čínsku poéziu podnes. ... Z Tu Fuovho diela sa nám zachovalo približne 3500 básní, najmenej z jeho mladších rokov, najviac z posledných. ... Môj skromný výber je výsledkom mnohoročného experimentovania, hľadania a častej beznádeje. ... Tu Fua prekladať, to je ako vážiť motýlie krídla."
Karol Strmeň
Doslov: Strmeňov Tu Fu po dvadsiatich ôsmich rokoch (Čarnogurská, Marina).
Bibliogr. s. 216-217
Keywords: básne autorské; epické básne; lyrické básne; Tu Fu (bol čínsky básnik a humanista. * 712 Čína - 770 Čína); poézia; čínska literatúra - texty; Strmeň, Karol, vlastným menom Karol Bekéni (bol slovenský básnik katolíckej moderny, prekladateľ, novinár, pedagóg, literárny kritik, vysokoškolský profesor a osobnosť slovenského exilu. * 09.04.1921 Palárikovo, Slovensko - 21.10.1994 Cleveland, USA); Zhang, Paolo, (Zhang Shuguang), (čínsky maliar a básnik. Žije a tvorí na Slovensku. Veľakrát vystavoval, samostatne aj spoločne so slovenskými alebo zahraničnými výtvarníkmi na Slovensku, v Číne, vo Francúzsku, Nemecku, Rakúsku, Taliansku a inde. V roku 2009 mal výstavu v Prezidentskom paláci SR. * 1967 v provincii Chej-lung-ťiang, Čína -)