Znamenie ryby: Poézia 3. zv. - Strmeň, Karol: 1921-1994 1921-1994; Pašteka, Július: 1924-; Zmeták, Ernest: 1919-2004 (Bratislava Petrus, 2001)
Tretí zväzok básnického diela Karola Strmeňa obsahuje básne z rokov 1964-1994. Knihu sprevádzajú kresby Ernesta Zmetáka, osobného priateľa Karola Strmeňa.
Doslov: Poznámka vydavateľa.
Keywords: básne autorské; meditatívne básne; Strmeň, Karol, vlastným menom Karol Bekéni (bol slovenský básnik katolíckej moderny, prekladateľ, novinár, pedagóg, literárny kritik, vysokoškolský profesor a osobnosť slovenského exilu. * 09.04.1921 Palárikovo, Slovensko - 21.10.1994 Cleveland, USA); Pašteka, Július, pseudonymy: A. Karen, Andrej Rebák, Július Hojer, Juraj Domasta, Martin Jánský (slovenský literárny vedec, teatrológ, filmológ, umenovedec, estetik, editor, prekladateľ, vysokoškolský pedagóg, Kabinet divadla a filmu SAV. * 16.07.1924 Sereď, Slovensko -); lyrické básne; poézia; slovenská literatúra - texty; Zmeták, Ernest (bol slovenský maliar, grafik a ilustrátor. Patril k najvýznamnejším osobnostiam slovenského výtvarného života. Je autorom tympanonu priečelia Primaciálneho paláca v Bratislave. Inšpirovala ho predovšetkým slovenská ľudová kultúra. * 12.01.1919 Nové Zámky, Slovensko - 13.05.2004 Bratislava, Slovensko)