Strieborná legenda: Poézia 2. zv - Strmeň, Karol: 1921-1994 1921-1994 (Petrus, 2000)
Druhý zväzok básnického diela Karola Strmeňa obsahuje básne z rokov 1945 - 1963. Je rozdelený do troch častí: Ruža v srdci muža, Strieborná legenda a Čakajú nivy jar. Knihu sprevádzajú lepty Ernesta Zmetáka, osobného priateľa Karola Strmeňa.