Žaluji 1. zv.: Svědectví a myšlenky o deformacích stalinské justice v Československu - Kratochvil, Antonín: 1924-2004 (CCC Haarlem, 1973)
V rokoch 1973 - 1977 vydal trojzväzkové dielo žaluje, v ktorom zdokumentoval svojvôli a nezákonnosti páchané československou justíciou a represívnymi zložkami v službách komunistického režimu. Ide o jedno z kľúčových diel v tejto oblasti.