Veštba : (The Prophecy) - Miller, Arthur: 1915-2005 (Smena, 1966)
Dej tohoto diela sa odohráva v zime, v kraji " holandských" dolín, ktoré sa v čase zimy menia z krásnych rozkvitnutých lúk na nehostinnú tmavú pustatinu. Toto ročné obdobie rovnako ako na krajinu pôsobí aj na ľudí.