Panoptikum 2. zv - Žucha, Ivan: 1935-2009 1935-; Hulín, Ivan: 1938- 1938- (Panoptikum, 2008)
Súčasnosť sa mení na náhlivosť, pri ktorej sa zvyšuje rozháranosť a stráca sa hierarchické usporiadanie všetkého, čo súvisí so životom ľudí na Zemi. Do tohto sveta prinášame fragmenty našich názorov, ktoré ho nezmenia. Možno by mohli byť námetom pre myšlienkový experiment, zábavou alebo pohľadom do sveta, ktorý má skoro všetko, okrem perspektívy, ktorá je zahalená hmlou.