Marné ctižádosti : (Le Ambiyioni sbagliate) - Moravia, Alberto: 1907-1990 (Panoráma, 1980)
Román talianskeho autora privádza čiateľa do obdobia 20-tych rokov 20. storočia. Dej sa odohráva v Ríme a má spletitý melodramatický dej s kriminálnou zápletkou...