Štebotavé veršíky alebo Čo vieme o vtákoch - Kvasnička, Ladislav st.: 1927-2002 (Filip, 2011)
Veršíky a príbehy o 31 vtáčikoch, ktoré určite poznajú všetky deti. Každý deň nás rozveseľujú svojim spevom a nezbednosťami, keď sa hádajú o omrvinky alebo semienka. A aj o tom všetkom sú milé príbehy ukryté v tejto knihe. Autor sa inšpiroval krásou vtáčikov, ktoré predstavuje deťom formou básničiek, opisom života a prostredníctvom vlastných ilustrácií. Kniha je potešením a poučením deťom aj rodičom.