Štebotavé veršíky alebo Čo vieme o vtákoch - Kvasnička, Ladislav st.: 1927-2002; Kvasnička, Ladislav st.: 1927-2002; Matis, Peter: 1953-; Matisová, Darina (Advent-Orion Vrútky, 2011)
Veršíky a príbehy o 31 vtáčikoch, ktoré určite poznajú všetky deti. Každý deň nás rozveseľujú svojim spevom a nezbednosťami, keď sa hádajú o omrvinky alebo semienka. A aj o tom všetkom sú milé príbehy ukryté v tejto knihe. Autor sa inšpiroval krásou vtáčikov, ktoré predstavuje deťom formou básničiek, opisom života a prostredníctvom vlastných ilustrácií. Kniha je potešením a poučením deťom aj rodičom.
Pre čitateľov od 9 rokov.
Keywords: básne autorské; básne o zvieratách; vtáky; vtáky spevavé; opis vtákov; život vtákov; príbehy o zvieratách; básne pre najmenších; poézia; próza; slovenská literatúra - texty; Kvasnička, Ladislav st. (bol slovenský lekár, psychiater, politík, spisovateľ a ilustrátor. * 23.02.1927 Beluša, Slovensko - 25.03.2002 Slovensko)