Džungľa Dschungel-Wissen (Leselöwen) - Crummenerl, Rainer: 1942-; Žaludová, Runka; Krautmannová, Milada; Cimpa, Tomáš; Sedláčková, Radana (Thovt Praha, 2010)
Riko a Joana sú napätí! Chceli navštíviť svojho otecka, ktorý pracuje ako vedec v džungli. Ale po ceste musí ich malé lietadlo núdzovo pristáť. Odrazu sa obaja ocitnú uprostred hustého pralesa, obklopení mohutnými vysokými stromami a nebezpečnými zvieratami... Päť napínavých príbehov a pripojené informácie ponúka veľa zaujímavého čítania na tému džungľa: Kde sa vyskytujú tropické dažďové pralesy? Ktoré rastliny a zvieratá v nich žijú? A prečo je také dôležité chrániť dažďové pralesy?
Pre čitateľov od 8 rokov.
Keywords: príbehy autorské; džungľa; pralesy dažďové; rastliny; príbehy o zvieratách; poučné príbehy; príbehy pre deti; próza; nemecká literatúra - texty