Nové rímske poviedky : (Nuovi recconti romani di Moravia) - Moravia, Alberto: 1907-1990 (Prameň, 1966)
Poviedky významného talianskeho autora - rozsiahla rímska freska, v ktorej opisuje mladých ľudí, hľadajúcich si miesto v živote a ľudí na okraji spoločnosti...