Vlasť drakov: Krimi príbeh o Charlesovi Darwinovi : (Das Geheimnis der Dracheninsel) - Rothballer, Michael: 1974- (Zločinu na stopě-věda, 2010)
V roku 1836 počas expedičnej plavby plachetnica jej Veličenstva "Beagle" zakotví pri súostroví Galapágy. Na palube sa nachádza Charles Darwin. Zatiaľ čo pán Darwin skúma tunajšiu prírodu, kuchtík Sniff a pomocník kapitána Elias nespúšťajú z očí dvoch námorníkov, ktorí na ostrove niečo hľadajú. Keď Sniff a Elias zistia, že sa jedná o bývalých pirátov, rozpúta sa dobrodružná honba za pokladom...