Sprisahanie za milióny dolárov: Detektívny príbeh z USA (Tatort Erde - Die Millionen-Dollar-Verschwörung) - Fischer-Hunold, Alexandra: 1966-; Žaludová, Runka; Krause, Joachim; Sedláčková, Alžběta (Thovt Praha, 2010)
Pred mnohými rokmi boli štyria mladí surfisti svedkami lúpežného prepadnutia transportu peňazí. Až dodnes sa nenašiel jeden kufor s peniazmi, ktorý obsahoval 2,5 miliónov dolárov. O slávnej lúpeži sa v Hollywoode nakrúca film a pri rozhovoroch s očitými svedkami narazí hlavný predstaviteľ Joey a dvojičky Eileen a J.D. na mnoho zvláštnych náhod. Toľko peňazí nemohlo zmiznúť len tak bez stopy! Tí traja sa začali o prípad zaujímať a už čoskoro prišli na stopu tajomnému sprisahaniu.
Terminologický slovník. Pre čitateľov od 12 rokov.
Keywords: príbehy autorské; detektívne príbehy; bankovnícke prostredie; príbehy pre deti; próza; Fischer-Hunold, Alexandra (nemecká spisovateľka dobrodružných romnov pre deti a mládež. * 1966 v Düsseldorfe, Nemecko -); nemecká literatúra - texty; pre čitateľov od 12 rokov