O Kvetuške a fúzačovi - Vítová, Jitka: 1967- (Thovt, 2011)
Kvetuška je 7-ročné dievčatko, ktoré svojim rodičom robí samú radosť. Jej otecka však trápi, že sa dcérka zbytočne a prehnane bojí hmyzu, každého, aj toho najmenšieho chrobáčika. Raz sa Kvetka tak vyľaká čierno-žltého chrobáčika, že pred ním začne zmätene utekať. V lese náhle zakopne o čarovný pník. Zaspí a po prebudení zistí, že sa zmenšila a jej veľkosť presne zodpovedá veľkosti chrobáčikov, mušiek, mravcov či motýľov ...