Ženský zákon: Veselohra v štyroch dejstvách - Tajovský, Jozef Gregor: 1874-1940 1874-1940 (Klub mladých čitateľov, 1985)
Komédia hovorí o dvoch chudobných rodinách a láske ich detí, ktoré sa v tajnosti zasnúbili. Prvým dejstvom nás autor uvádza do prostredia a času príbehu. Hru otvára Anička, netrpezlivo očakávajúca svojho milého Miška, ktorý má prísť do Javorov rozlúčiť sa pred odchodom na vojenčinu. Mladá dvojica sa rozhodla povedať o svojich tajných sľuboch vernosti Aničkinej matke Zuze. Po získaní súhlasu rodičov a zmene tajného sľubu na verejné zásnuby nastane spor medzi Zuzou a Marou, kto sa z mladých ku komu nasťahuje.