Skamenení vlci : (Okamenjeni vukovi) - Hromadžič, Ahmet (Zlatý kľúčik, 1967)
Je jedna hora. V tej hore je jedno jazero a na brehu jazera vysoká skala. Na skale šesť skamenených vlkov. Chodník k nim nevedie, ani cesta a tí, čo sa vyberú hľadať skamenených vlkov, nenájdu ich ľahko. Musia dlho, dlho blúdiť lesom, v torom žijú medvede, divé mačky, kde kraľujú orly, kde z každého kríka, z každej koruny strežú čiesi oči...