Zakliate ovečky pod Rozsutcom - Habovštiak, Anton: 1924-2004; Bombová, Viera: 1932-; Solivajsová, Zlata (Banská Bystrica Stredoslovenské vydavateľstvo, 1966)
Zbierky povestí spracované na základe ľudových motívov vydal i v knižke Zakliate ovečky pod Rozsutcom.
Doslov. Pre čitateľov od 9 rokov.
Keywords: povesti autorské; historické rozprávky; ľudové povesti; slovenské povesti; próza; Habovštiak, Anton (slovenský jazykovedec, dialektológ, slavista, spisovateľ, esejista. * 22.09.1924 Krivá, okr. Dolný Kubín, Slovensko - 14.04.2004 Bratislava, Slovensko); slovenská literatúra - texty; Orava - oblasť (Slovensko); Orava - oblasť (Slovensko); Bombová, Viera (slovenská maliarka - výtvarné umenie. Okrem voľnej grafiky sa venuje ilustrácii, za ktorú získala celý rad ocenení. * 14.04.1932 Buclovany pri Bardejove, Slovensko -); pre čitateľov od 9 rokov