Snehobiela košeľa: Plátennícke rozprávky z hornej Oravy - Habovštiak, Anton: 1924-2004 1924- (Mladé letá, 1981)
Táto kniha ponúka čitateľovi rozprávky z hornej Oravy, rozprávky nezvyčajné. V tomto kedysi chudobnom kraji žili plátenníci, ktorí sa živili tkaním a predajom plátna. Bohaté zážitky a skúsenosti z týchto blízkych či ďalekých ciest spriadali do príbehov, príbehy sa menili v bohatej predstavivosti a rozprávačskej schopnosti na rozprávky.