Snehobiela košeľa: Plátennícke rozprávky z hornej Oravy - Habovštiak, Anton: 1924-2004 1924-; Habovštiak, Anton: 1924-2004 1924-; Kiselová-Siteková, Jana: 1942- (Bratislava Mladé letá, 1981)
Táto kniha ponúka čitateľovi rozprávky z hornej Oravy, rozprávky nezvyčajné. V tomto kedysi chudobnom kraji žili plátenníci, ktorí sa živili tkaním a predajom plátna. Bohaté zážitky a skúsenosti z týchto blízkych či ďalekých ciest spriadali do príbehov, príbehy sa menili v bohatej predstavivosti a rozprávačskej schopnosti na rozprávky.
Ilustr. na tit. liste a front. Doslov. Pre čitateľov od 9 rokov.
Keywords: rozprávky autorské; ľudové rozprávky; dedinské prostredie; plátno; plátenníci slovenskí; próza; Orava - oblasť (Slovensko); Habovštiak, Anton (slovenský jazykovedec, dialektológ, slavista, spisovateľ, esejista. * 22.09.1924 Krivá, okr. Dolný Kubín, Slovensko - 14.04.2004 Bratislava, Slovensko); Kiselová-Siteková, Jana (slovenská výtvarníčka. Venuje sa ilustrácií, voľnej grafike, ex librisu. * 24.05.1942 v Prešove, Slovensko -); slovenská literatúra - texty; Orava - oblasť (Slovensko)