Biela plť na Váhu - Huska, Miroslav Anton: 1905-1975 (Mladé letá, 1981)
Psí knieža prežil veky. Ešte nedávno ho vraj ktosi videl v horách Strážova. Stál pod skalou rozkročený a v rukách držal remence, o ktoré mal uviazanú rozhnevanú svorku psov...