Tatranský zlatý jeleň - Huska, Miroslav Anton: 1905-1975 (Osveta, 1974)
Z pamäti ľudových rozprávačov autor zostavil mnohofarebný obraz Vysokých i Nízkych Tatier, ako ony žili v predstavách ich obyvateľov.