Kráľ moravských vodníkov - Kilianová, Eva: 1930-; Sirovátka, Oldřich: 1925-1992 (Mladé letá, 1979)
Kráľ moravských vodníkov vás zavedie na západnú Moravu. Čaro tohto kraja nie je v divej a neprístupnej kráse. Ale v rozľahlých zvlnených kopcoch, v široko-ďaleko známom Moravskom krase s jaskyňou Macochou. Hrdinom povestí sa s vodníkmi, lesnými divožienkami, čertmi, svetlonosmi a škriatkami prihodila nejedna mrzutosť. Napodiv však, dobrej veci, dobrému človeku boli tieto vybájené bytosti vždy na dobrej pomoci.