Kráľ moravských vodníkov - Kilianová, Eva: 1930-; Sirovátka, Oldřich: 1925-1992; Jaurová, Zemka: 1942-; Dressler, Ján: 1939-; Slobodová, Elena (Bratislava Mladé letá, 1979)
Kráľ moravských vodníkov vás zavedie na západnú Moravu. Čaro tohto kraja nie je v divej a neprístupnej kráse. Ale v rozľahlých zvlnených kopcoch, v široko-ďaleko známom Moravskom krase s jaskyňou Macochou. Hrdinom povestí sa s vodníkmi, lesnými divožienkami, čertmi, svetlonosmi a škriatkami prihodila nejedna mrzutosť. Napodiv však, dobrej veci, dobrému človeku boli tieto vybájené bytosti vždy na dobrej pomoci.
Ilustr. na front. Pre čitateľov od 9 rokov.
Keywords: povesti autorské; ľudové povesti; Morava - oblasť (Česko); moravské povesti; moravské rozprávky; fantazijné rozprávky; próza; česká literatúra - texty; Kilianová, Eva (česká spisovateľka. * 17.05.1930 v Brne, Česko -); Morava - oblasť (Česko); pre čitateľov od 9 rokov