Kniha o počiatku a konci a rozprávania o prorokoch: Islamské mýty a legendy - Abu al-Hasan al Kisáí: 874-936; Kisáí-al, Abú al Hasan: 874-936 (Panteón, 1980)
Toto je kniha pozoruhodností sveta, do ktorej som pozbieral všetko, čo som sa dozvedel o stvorenstve. Ak ťa opraty osudu k nej privedú, dôveruj jej! Usiloval som sa v nej presvedčivým spôsobom vyvrátiť klamstvá klamárov a pochybnosti mužov a slovami učencov som ukázal na pravdu, lebo opravdivý mudrc vyniká nad takým, čo učenosť iba predstiera. Autor.