Jarná pieseň: Výber z poézie - Kráľ, Janko: 1822-1876 (Čítanie študujúcej mládeže, 1976)
Diela Janka Kráľa boli s pomedzi štúrovských básnikov najromantickejšie, najrevolučnejšie a najrozporuplnejšie.