Do Tramtárie - Válek, Miroslav: 1927-1991 1927-1991; Cipár, Miroslav: 1935- (Bratislava Mladé letá, 1981)
Kniha obsahuje výber detskej poézie Miroslava Válka, nazvanej podľa básne Do tramtárie: Traja múdri idú do Tramtárie, spievajú si tri kapustné árie: Tramtará!..Tramtária!...Tramtarárija!
Ilustr. na tit. liste, front. a predsádkach.
Keywords: básne autorské; fantazijné básne; básne pre deti; poézia; slovenská literatúra - texty; Válek, Miroslav (slovenský básnik, reprezentant modernej slovenskej poézie, autor pre deti, prekladateľ a publicista, 17.7.1927 Trnava - 27.1.1991 Bratislava); Cipár, Miroslav (slovenský výtvarník, maliar, grafik, ilustrátor. Od roku 1979 je autor nositeľom ceny Ľudovíta Fullu. Nar. 08.01.1935 vo Vysokej nad Kysucou, Slovensko -); Turan, Ján (slovenský básnik, textár, prekladateľ, riaditeľ divadla, autor modernej literatúry pre deti a mládež. Manželka Jana Štámková. * 13.02.1932 Úľany nad Žitavou, Slovensko -); pre čitateľov od 9 rokov