Veľká cestovná horúčka - Válek, Miroslav: 1927-1991 1927-1991; Cipár, Miroslav: 1935-; Kopřiva, Milan: 1929-1997 (Bratislava Mladé letá, 1980)
Básnická zbierka pre deti a malých školákov. V knižke vystupujú: otecko, mamička, Katka, Dunčo psík, teta Beta a viac nik.
Ilustr. na rozlož. tit. liste a predsádkach. Pre čitateľov od 6 rokov.
Keywords: básne autorské; fantazijné básne; básne pre deti; próza; slovenská literatúra - texty; Válek, Miroslav (slovenský básnik, reprezentant modernej slovenskej poézie, autor pre deti, prekladateľ a publicista, 17.7.1927 Trnava - 27.1.1991 Bratislava); Cipár, Miroslav (slovenský výtvarník, maliar, grafik, ilustrátor. Od roku 1979 je autor nositeľom ceny Ľudovíta Fullu. Nar. 08.01.1935 vo Vysokej nad Kysucou, Slovensko -); pre čitateľov od 6 rokov; Kopřiva, Milan (bol významný český typograf. Graficky upravil asi 700 kníh a zhotovil desiatky plagátov, katalógov a príležitostných výtlačkov. * 22.11. 1929 Praha, Česko - 09.01.1997 Praha, Česko)