Anna z Avonlea 2 : (Anne of Avonlea) - Montgomery, Lucy Maud: 1874-1942 (Mladé letá, 1985)
Výborná študentka Anna navštevuje ďalšie dva ročníky na Kráľovnej akadémii. Sú plné študijného zápalu a rivality medzi spolužiakmi, spomedzi ktorých je Gilbert Blythe tým najväčším súperom. Nielenže mu Anna odpustí staré hriechy, ale stávajú sa z nich aj dobrí priatelia, keď ešte netušia, čo im všetko život v budúcnosti prinesie.