Anna v Redmonde 3 : (Anne of the Island) - Montgomery, Lucy Maud: 1874-1942 (Mladé letá, 1986)
Z Anny vyrástla príťažlivá a inteligentná mladá dáma, okolo ktorej sa krúti veľa obdivovateľov. Vyberie si z nich toho pravého? Ako sa bude uberať jej život po skončení štúdia? Čo Marilla a Matej, jej najbližší a najdrahší, ktorí už žijú iba pre ňu a v ich pokročilom veku je Anna pre nich jedinou radosťou? To všetko, a aj ďalší Annin osud, jej životné peripetie a nakoniec vytvorenie vlastného domova a založenie vlastnej rodiny, vám ponúkame v ďalších pokračovaniach.