Anna v Glene St. Mary 7. diel - Montgomery, Lucy Maud: 1874-1942 (Čajka, 1994)
Ďalšie pokračovanie príbehov o Anne Shirleyovej ľ hlavnej postave románu o láske, priateľstve, hľadaní ľudského porozumenia a šťastia. Anna je veľmi šikovná a vzdelaná mladá dáma. Po sobáši s dávnym priateľom Gilbertom Blythom sa stáva najlepšou priateľkou svojich detí, ktoré sú spolu s Gilbertom pre ňu najväčším šťastím.