Anna v Glene St. Mary 7. diel - Montgomery, Lucy Maud: 1874-1942; Škodová, Ivana; Mydlo, Svetozár: 1948-2014 (Bratislava Mladé letá, 1994)
Ďalšie pokračovanie príbehov o Anne Shirleyovej ľ hlavnej postave románu o láske, priateľstve, hľadaní ľudského porozumenia a šťastia. Anna je veľmi šikovná a vzdelaná mladá dáma. Po sobáši s dávnym priateľom Gilbertom Blythom sa stáva najlepšou priateľkou svojich detí, ktoré sú spolu s Gilbertom pre ňu najväčším šťastím.
Výslovnosť cudzích mien a názvov. Pre čitateľov od 11 rokov.
Keywords: romány autorské; dievčenské romány; romány o láske; próza; kanadská literatúra - texty; Montgomery, Lucy Maud (kanadská spisovateľka dievčenských románov. Nar. 30.11.1874 Clifton, Prince Edward Island - 24.04.1942 Toronto, Ontario); Mydlo, Svetozár (bol slovenský akademický maliar, grafik, karikaturista, známkár a ilustrátor. Bol dvorným grafikom Radošinského naivného divadla, dlhoročným výtvarným redaktorom vydavateľstva Mladé letá, spolupracovníkom časopisu Slniečko a ďalších vydavateľstiev, divadiel a periodík. V posledných rokoch intenzívne spolupracoval s vydavateľstvom Buvik. * 10.07.1948 Ružomberok, Slovensko - 29.11.2014 Bratislava, Slovensko)