Našepkávač: Zlo za sebou necháva stopy (Il suggeritore) - Carrisi, Donato: 1973-; Farmošová, Diana; Caganová, Mária; Zaicová, Darina: 1980- (Slovart Bratislava, 2013)
Ostrieľaný kriminológ Goran Gavila stojí pred neľahkou úlohou: spolu so špeciálnou policajnou jednotkou pracuje na prípade šiestich nezvestných dievčat, ale ich práca stagnuje, dokým náhodou neobjavia hroby, v ktorých sú zakopané ľudské ostatky. Vyšetrovanie postupuje a policajti sa musia nielenže popasovať s vrahom, ale často aj so svojimi vlastnými démonmi. Gavila tuší, že prípad súvisí s diabolským našepkávačom prevteleným do záhadnej ľudskej bytosti, ktorý sa s vyšetrovateľmi púšťa do otvoreného boja. Nejde však o tradičného masového vraha, skôr o akési stelesnené zlo, o človeka, ktorý je schopný vplývať na iných natoľko, že sú schopní páchať krutosti.
Poďakovanie.
Keywords: romány autorské; detektívne romány; nezvestné dievčatá; próza; Carrisi, Donato (talianský spisovateľ, scenárista, novinár a právnik, víťaz Stall Award v roku 2009 a iných ocenení. * 25.03.1973 Martina Franca, Taliansko -); talianska literatúra - texty; Zaicová, Darina (slovenská prekladateľka. Vyštudovala etnológiu a vo svojom voľnom čase sa venuje maľbe na sklo. * 1980 v Bratislave, Slovensko -)