Horúce letá - Andruška, Peter: 1943- 1943- (Nová próza, 1977)
Poviedky predstavujú pestrú mozaiku pohľadov do života súčasného človeka, predovšetkým mladého. Zobrazuje tému medziľudských vzťahov, medzi ktorými nechýba ani láska.