Horúce letá - Andruška, Peter: 1943- 1943-; 1943- Rostoka, Vladislav: 1948- (Bratislava Slovenský spisovateĺ, 1977)
Poviedky predstavujú pestrú mozaiku pohľadov do života súčasného človeka, predovšetkým mladého. Zobrazuje tému medziľudských vzťahov, medzi ktorými nechýba ani láska.
Keywords: poviedky autorské; lyrické poviedky; poviedky o láske; medziľudské vzťahy; próza; slovenská literatúra - texty; Andruška, Peter (slovenský básnik, prozaik a kritik. * 17.07.1943 Trnovec nad Váhom -); Rostoka, Vladislav, maďarský Laszlo Rostocku (maďarskoý grafik, plagátov, typograf. Maďarská akadémia výtvarných umení Fakulta výtvarných umení. Nar. 18.05.1948 Köbölkút, Československo -)