Šťastné konce, nešťastný svet: Manželský príbeh - tak trochu inak - Bartková, Alica: 1982- (Tatran, 2013)
Alica Bartková je výrazným talentom súčasnej doby. Svoje rukopisy dosiaľ dlho schovávala v šuflíku, kde podľa vzoru veľkých príbehov čakali na objavenie. Je len veľmi málo autorov, ktorí sa svojím rozprávačským umením dokážu dostať čitateľovi hlboko pod kožu a vyvolať zimomriavky ako ona.