Pán Tragáčik a vzácny relikviár 3. diel : (Pan Samochodzik a swiety relikwiarz) - Nienacki, Zbigniew: 1929-1994 (Pán Tragáčik, 2005)
V tomto príbehu je pán Tragáčik členom archeologickej výpravy, ktorá má zo slovanskej mohyly vykopať výzbroj a výstroj starovekého bojovníka. Tento nález by mohol poskytnúť dôležité vedecké poznatky. Spočiatku musí výprava zápasiť s úkladmi "čerta Kuwasu". Napriek všetkému splní svoju úlohu a zásluhou pána Tragáčika objaví aj vzácny relikviár z križiackych čias.