Vykúp moje srdce : (Ransom My Heart) - Thermopolis, Mia; Cabot, Meg: 1967- (Ikar, 2010)
Mia Thermopolisová, princezná Genovijská, hrdinka série Denník princeznej, napísala s pomocou Meg Cabotovej svoju prvú historickú romancu. Čitateľky desiatich častí série Denníka, ktoré sa odohrávajú v súčasnosti, možno prekvapí, že romanca Vykúp moje srdce je zasadená do 13. storočia. Príbeh ich bezpochyby strhne rovnako a neodložia knihu, kým nedočítajú poslednú stránku. Láska a nenávisť sú ingrediencie, čo dodajú čaro každému románu, či už sa odohráva v súčasnosti, alebo v minulosti. Hrdinom Miinej romance je vysoký, príťažlivý rytier, ktorý desať rokov bojoval vo Svätej zemi, no len čo vstúpi na rodnú pôdu, stane sa zajatcom krásavice s dobrodružnými sklonmi. Finnula Craisová chce totiž pomôcť sestre získať veno a zajme Huga Fitzstephena len preto, aby zaňho od jeho rodiny žiadala výkupné. Prihodí sa jej však čosi nečakané ľ do svojho zajatca sa zaľúbi. Aj ona prebudí v Hugovi neskrotnú vášeň. Môže však urodzený gróf pomýšľať na vážny vzťah s dcérou mlynára, ktorá navyše pytliači v jeho lesoch?